Slik tilbereder du et næringsrikt måltid til familien med laks

Laks utgjør en fantastisk middag til familien, fordi det er en rik kilde til protein, omega-3 fettsyrer og en rekke andre næringsstoffer. Dessuten er laks utrolig godt, og det finnes mange måter å tilberede den på. Vi i Norge har jo også tilgang på svært god laks, noe som gjør det til et åpenbart valg når man skal lage middag. Her er noen tips for å tilberede en næringsrik og smakfull laksemiddag.

Ovnsbakt laks

En av de mest populære måtene å tilberede laks på, er i ovnen. Ikke bare er laks i ovn vanvittig godt, det er også utrolig enkelt å lage. Du kan lage ovnsbakt laks på mange forskjellige måter, blant annet ved å legge de sammen med noen skiver sitron og litt krydderier, eller ved å legge det inn i sølvfolie sammen med rotgrønnsaker. La laksen steke i 15-20 minutter avhengig av ovnen din, og nyt med potetmos, i pasta eller lignende. Denne retten er perfekt til å servere både en stor og liten familie. 

Sashimi

Laksen vi har her i Norge er så god at man i virkeligheten ikke trenger å varmebehandle den før man spiser. Hvis man er glad i rå laks, eller for eksempel sushi, så kan sashimi være et godt alternativ. For å tilberede dette må du finne et godt stykke fersk laks, og skjære den opp i tynne biter. Deretter kan du marinere den med sitronsaft eller en annen sitrus frukt. Server gjerne med soyasaus, ris eller en deilig salat med mango og avocado. Med tilbehør kan denne retten være en fantastisk middag, eller en forrett om du dropper tilbehøret og bare vil ha smakfull laks. 

Lakserisotto

En annen fantastisk laks oppskrift, er lakserisotto! Finn frem risottoris, laks og de grønnsakene du liker. Det er veldig godt med erter og asparges. Laksen kan være enten fryst eller fersk, det er opp til deg. Lag risotto på normalt vis, og ha oppi terninger av stekt laks. Du kan gjerne presse over litt sitron, salt og noen krydder for fantastisk god smak. Bonus: Denne retten er det enkelt å lage mye av for deretter å sette restene i kjøleskapet eller fryseren til en annen dag. 


Det er med andre ord mye godt du kan lage med laks til familien. Laks i seg selv er veldig næringsrikt, og serverer du den i tillegg med noen grønnsaker og noen karbohydrater, så kan du få et fantastisk måltid.